Brummen

Cliëntondersteuning Wlz in de gemeente Brummen

Ontvang je (langdurig) zorg (Wlz)? Of heb je een indicatie voor zorg gekregen? En wil je graag dat iemand met je op zoek gaat naar passende zorg, een zorgorganisatie of je ondersteunt bij ontevredenheid? Je helpt bij het opstellen van jouw persoonlijk plan? Meegaat naar een gesprek over jouw zorgplan? Met je kijkt welke mogelijkheden er voor je zijn in wet- en regelgeving? Of gewoon iemand die alles eens samen met je op een rijtje zet, en vanuit jouw belang bekijkt welke mogelijkheden er zijn in jouw situatie?

Voor iedereen
Voor al dit soort vragen kun je bij MEE terecht. Op alle gebieden en voor alle leeftijden. Voor jezelf of voor iemand in jouw omgeving. Het is fijn als er iemand is die je op weg kan helpen met informatie of advies. Of die samen met je kijkt wat er nodig is om verder te komen. Iemand die de weg kent. En die altijd vanuit jouw belang meekijkt. Dit heet onafhankelijke cliëntondersteuning. Iedereen heeft hier recht op. Je hebt geen doorverwijzing of indicatie nodig om gebruik te maken van onafhankelijke cliëntondersteuning. De ondersteuning is gratis. Je krijgt dus geen rekening. Ook heeft het geen gevolgen voor het eigen risico van jouw zorgverzekering.

De cliëntondersteuners van MEE weten veel over leven met beperkingen. (Licht) verstandelijke, zintuiglijke of lichamelijke beperkingen. Maar ook chronische ziekten, niet-aangeboren hersenletsel of bijvoorbeeld autisme. Ook ouderen of bijvoorbeeld mensen met psychische klachten kunnen bij hen terecht.

Waar kan ik terecht in de gemeente Brummen?
Heb je op dit moment een indicatie op basis van de Wet Langdurige Zorg (Wlz)? Je kunt rechtstreeks contact opnemen met MEE Veluwe via T 055 526 9200 of E info@meeveluwe.nl . Er is ook een checklist om je te helpen bij het opstellen, evalueren of bijstellen van jouw zorgplan. Download checklist >

Wil je langdurige zorg ontvangen, maar heb je (nog) geen indicatie op basis van de Wet Langdurige Zorg (Wlz)? Dan kun je in Brummen terecht bij het Team Voor Elkaar van de gemeente. Zij kunnen je eventueel helpen bij het aanvragen van een indicatie. Of bij andere vragen op het gebied van zorg en ondersteuning. Je kunt het Team Voor Elkaar bereiken via T 0575 – 568 568 of E info@teamvoorelkaar.nl

Checklist voor en na keukentafelgesprek

Checklist voor zorgplan

10 vragen over onafhankelijke cliëntondersteuning

Contact

Cursus of gespreksgroep

Download folder

Aankomende activiteiten

Chadrick: “Ik doe weer mee!”

Carola: “Ik doe weer mee!”