Almere

Onafhankelijke cliëntondersteuning in de gemeente Almere

Heb je een vraag over de opvoeding of ontwikkeling van jouw kind? Over (zelfstandig) wonen of samenleven met iemand met een beperking? Leren en werken? Of bijvoorbeeld over regels en geldzaken?

Wil je  graag dat iemand met je meegaat naar een gesprek, met de gemeente, het wijkteam of bijvoorbeeld het UWV? Dat iemand je helpt bij het doen van een aanvraag? Samen met je bekijkt welke mogelijkheden er voor je zijn in wet- en regelgeving? Met je op zoek gaat naar passende zorg, een zorgorganisatie of je ondersteunt bij ontevredenheid? Of gewoon iemand die alles eens samen met je op een rijtje zet, en vanuit jouw belang bekijkt welke mogelijkheden er zijn in jouw situatie?

Voor iedereen
Voor al dit soort vragen kun je bij MEE terecht. Op alle gebieden en voor alle leeftijden. Voor jezelf of voor iemand in jouw omgeving. Het is fijn als er iemand is die je op weg kan helpen met informatie of advies. Of die samen met je kijkt wat er nodig is om verder te komen. Iemand die de weg kent. En die altijd vanuit jouw belang meekijkt. Dit heet onafhankelijke cliëntondersteuning. Iedereen heeft hier recht op. Je hebt geen doorverwijzing of indicatie nodig om gebruik te maken van onafhankelijke cliëntondersteuning. De ondersteuning is gratis. Je krijgt dus geen rekening. Ook heeft het geen gevolgen voor het eigen risico van jouw zorgverzekering.

De cliëntondersteuners van MEE weten veel over leven met beperkingen. (Licht) verstandelijke, zintuiglijke of lichamelijke beperkingen. Maar ook chronische ziekten, niet-aangeboren hersenletsel of bijvoorbeeld autisme. Ook ouderen of bijvoorbeeld mensen met psychische klachten kunnen bij hen terecht.

Waar kan ik terecht in de gemeente Almere?
Je kunt rechtstreeks contact opnemen met MEE IJsseloevers via 088 633 0 633 of info@meeijsseloevers.nl. Je hoeft je niet eerst te melden bij de gemeente of bijvoorbeeld het wijkteam.
Je kunt ook een vrijwillige ervaringsdeskundige inschakelen van OCO Almere. Kijk voor meer informatie op www.ocoalmere.nl of bel met (036) 200 21 58.

Cliëntondersteuners van MEE zijn ook te vinden in het wijkteam in jouw buurt. Je mag zelf kiezen of je naar het wijkteam gaat met jouw vraag of liever iemand buiten het wijkteam spreekt. Deze cliëntondersteuner zit dan niet in het wijkteam. Net wat jij het prettigst vindt. Deze cliëntondersteuner kan ook met je mee gaan naar een gesprek met het wijkteam.

Er is een checklist om je te helpen voorbereiden op een gesprek. Download checklist >

Daarnaast is er een checklist om je te helpen bij het opstellen, evalueren of bijstellen van jouw zorgplan. Download checklist>

 

Checklist voor en na keukentafelgesprek

Checklist voor zorgplan

MEE op Weg (zelfstandig leren reizen met fiets, trein of bus)

Optimaal functioneren met een levenscoach

Gratis animatiefilmpje voor inwoners

Sterke start voor kinderen t/m 4 jaar

10 vragen over onafhankelijke cliëntondersteuning

Contact

Cursus of gespreksgroep

Download folder

Ernst: “Mijn financiën zijn weer op orde”

Carola: “Ik doe weer mee!”