Elburg

Onafhankelijke cliëntondersteuning in de gemeente Elburg

Heb je een vraag over de opvoeding of ontwikkeling van jouw kind? Over (zelfstandig) wonen of samenleven met iemand met een beperking? Leren en werken? Of bijvoorbeeld over regels en geldzaken?

Wil je graag dat iemand met je meegaat naar een gesprek, met de gemeente, het wijkteam of bijvoorbeeld het UWV? Dat iemand je helpt bij het doen van een aanvraag? Samen met je bekijkt welke mogelijkheden er voor je zijn in wet- en regelgeving? Met je op zoek gaat naar passende zorg, een zorgorganisatie of u ondersteunt bij ontevredenheid? Of gewoon iemand die alles eens samen met je op een rijtje zet, en vanuit jouw belang bekijkt welke mogelijkheden er zijn in jouw situatie?

Voor iedereen
Voor al dit soort vragen kun je bij MEE terecht. Op alle gebieden en voor alle leeftijden. Voor jezelf of voor iemand in jouw omgeving. Het is fijn als er iemand is die je op weg kan helpen met informatie of advies. Of die samen met je kijkt wat er nodig is om verder te komen. Iemand die de weg kent. En die altijd vanuit jouw belang meekijkt. Dit heet onafhankelijke cliëntondersteuning. Iedereen heeft hier recht op. Je hebt geen doorverwijzing of indicatie nodig om gebruik te maken van onafhankelijke cliëntondersteuning. De ondersteuning is gratis. Je krijgt dus geen rekening. Ook heeft het geen gevolgen voor het eigen risico van jouw zorgverzekering.

De cliëntondersteuners van MEE weten veel over leven met beperkingen. (Licht) verstandelijke, zintuiglijke of lichamelijke beperkingen. Maar ook chronische ziekten, niet-aangeboren hersenletsel of bijvoorbeeld autisme. Ook ouderen of bijvoorbeeld mensen met psychische klachten kunnen bij hen terecht.

Waar kan ik terecht in de gemeente Elburg?

Sociaal Trefpunt en Financieel Trefpunt
De consulenten van MEE Veluwe werken vanuit het Sociaal Trefpunt en Financieel Trefpunt. Je vindt het Sociaal Trefpunt in het Huiken (Lange Wijden 33, Elburg). Het Sociaal Trefpunt is telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00-17.00 uur via 0525- 682211 of per é-mail via vraag@sociaaltrefpunt.nl.

Verder kun je met al jouw vragen op financieel gebied ook terecht op het Financieel Trefpunt Elburg in het Huiken: wekelijks open op woensdag van 10.00 tot 12.00 uur.

Onafhankelijke cliëntondersteuning MEE Veluwe
Als inwoner van de gemeente Elburg kun je voor gratis, onafhankelijke cliëntondersteuning contact opnemen met MEE Veluwe via 055 – 526 92 00 of info@meeveluwe.nl.

 

Checklist voor en na keukentafelgesprek

Checklist voor zorgplan

10 vragen over onafhankelijke cliëntondersteuning

Contact

Cursus of gespreksgroep

Download folder

Aankomende activiteiten

Chadrick: “Ik doe weer mee!”

Carola: “Ik doe weer mee!”