Kampen

Cliëntondersteuning bij langdurige zorg  (Wlz) in de gemeente Kampen

Ontvang je langdurig zorg (Wlz)? Of heb je een indicatie voor zorg gekregen? En wil je graag dat iemand met je op zoek gaat naar passende zorg, een zorgorganisatie of je ondersteunt bij ontevredenheid? Je helpt bij het opstellen van jouw persoonlijk plan? Meegaat naar een gesprek over jouw zorgplan? Met je kijkt welke mogelijkheden er voor je zijn in wet- en regelgeving? Of gewoon iemand die alles eens samen met je op een rijtje zet en vanuit jouw belang bekijkt welke mogelijkheden er zijn in jouw situatie?

Voor iedereen
Voor al dit soort vragen over langdurige zorg kun je bij MEE terecht. Voor jezelf of voor iemand in jouw omgeving. Het is fijn als er iemand is die je op weg kan helpen met informatie of advies. Of die samen met je kijkt wat er nodig is om verder te komen. Iemand die de weg kent. En die altijd vanuit jouw belang meekijkt. Dit heet onafhankelijke cliëntondersteuning. Iedereen heeft hier recht op. Je hebt geen doorverwijzing of indicatie nodig om gebruik te maken van onafhankelijke cliëntondersteuning langdurige zorg. De ondersteuning is gratis. Je krijgt dus geen rekening. Ook heeft het geen gevolgen voor het eigen risico van jouw zorgverzekering.

Waar kan ik terecht in de gemeente Kampen?
Voor deze vragen kun je rechtstreeks contact opnemen met MEE IJsseloevers via 088 633 0 633 of info@meeijsseloevers.nl.  Er is ook een checklist om je te helpen bij het opstellen, evalueren of bijstellen van jouw zorgplan.
Download checklist>

MEE op Weg in Kampen
Zelfstandig reizen geeft mensen met een beperking vrijheid. Vrijheid om eigen keuzes te maken en om mee te doen in de samenleving. Vrijheid om niet afhankelijk te zijn van speciaal vervoer. Het Project MEE op Weg is daarom meer dan alleen leren reizen van a naar b. Het is een manier om zelfvertrouwen te krijgen. Om te ontdekken dat er zo veel is dat wél kan. Kijk hier voor meer informatie of bel met 088 – 633 0633.

Checklist voor en na keukentafelgesprek

Checklist voor zorgplan

MEE op Weg (zelfstandig leren reizen met fiets, trein of bus)

10 vragen over onafhankelijke cliëntondersteuning

Contact

Cursus of gespreksgroep

Download folder

Aankomende activiteiten

Ernst: “Mijn financiën zijn weer op orde”

Carola: “Ik doe weer mee!”