Lelystad

Onafhankelijke cliëntondersteuning in de gemeente Lelystad

Ontvang je langdurig zorg? Of heb je een indicatie voor zorg gekregen? En wil je graag dat iemand met je op zoek gaat naar passende zorg, een zorgorganisatie of je ondersteunt bij ontevredenheid? Je helpt bij het opstellen van jouw persoonlijk plan? Meegaat naar een gesprek over jouw zorgplan? Met je kijkt welke mogelijkheden er voor je zijn in wet- en regelgeving? Of gewoon iemand die alles eens samen met je op een rijtje zet en vanuit jouw belang bekijkt welke mogelijkheden er zijn in jouw situatie?

Voor iedereen
Voor al dit soort vragen kun je bij MEE terecht. Op alle gebieden en voor alle leeftijden. Voor jezelf of voor iemand in jouw omgeving. Het is fijn als er iemand is die je op weg kan helpen met informatie of advies. Of die samen met je kijkt wat er nodig is om verder te komen. Iemand die de weg kent. En die altijd vanuit jouw belang meekijkt. Dit heet onafhankelijke cliëntondersteuning. Iedereen heeft hier recht op. Je hebt geen doorverwijzing of indicatie nodig om gebruik te maken van onafhankelijke cliëntondersteuning. De ondersteuning is gratis. Je krijgt dus geen rekening. Ook heeft het geen gevolgen voor het eigen risico van jouw zorgverzekering.

Waar kan ik terecht in de gemeente Lelystad?
Voor deze vragen kunt u rechtstreeks contact opnemen met MEE IJsseloevers via 088 633 0 633 of info@meeijsseloevers.nl.  Er is ook een checklist om je te helpen bij het opstellen, evalueren of bijstellen van jouw zorgplan.
Download checklist>

Voor alle andere vragen kun je in de leeftijd tot 18 jaar contact opnemen met het jeugd en gezin team via 088 – 0029922.
Vanaf 18 jaar kun je contact opnemen met één van de wijkteams:

  • Noordwest: 0320 – 745780
  • Noordoost: 0320 – 745720
  • Zuidwest: 0320 – 745760
  • Zuidoost: 0320 – 745540

Cursussen en gespreksgroepen in Lelystad
We organiseren verschillende cursussen en gespreksgroepen in Lelystad, zoals een Brussengroep, een Sociale Vaardigheidscursus en een gespreksgroep voor vrouwen met ASS. Meer weten? Neem contact op met MEE IJsseloevers via 088 633 0633.

Checklist voor en na keukentafelgesprek

Checklist voor zorgplan

MEE op Weg (zelfstandig leren reizen met fiets, trein of bus)

10 vragen over onafhankelijke cliëntondersteuning

Contact

Cursus of gespreksgroep

Download folder

Aankomende activiteiten

Ernst: “Mijn financiën zijn weer op orde”

Carola: “Ik doe weer mee!”