Olst-Wijhe

Onafhankelijke cliëntondersteuning in de gemeente Olst-Wijhe

Wil je graag dat iemand met je meegaat naar een gesprek, met de gemeente, het Wmo-loket, het CJG, of bijvoorbeeld het UWV? Dat iemand je helpt bij het doen van een aanvraag? Samen met jou bekijkt welke mogelijkheden er voor je zijn in wet- en regelgeving als je het niet eens bent met een besluit van een instantie? Met je op zoek gaat naar passende zorg, een zorgorganisatie of je ondersteunt bij ontevredenheid? Of gewoon iemand die alles eens samen met jou op een rijtje zet, en vanuit jouw belang bekijkt welke mogelijkheden er zijn in jouw situatie?

Voor iedereen

Voor al dit soort vragen kun je bij MEE terecht. Op alle gebieden en voor alle leeftijden. Voor jezelf of voor iemand in jouw omgeving. Het is fijn als er iemand is die je op weg kan helpen met informatie of advies. Of die samen met je kijkt wat er nodig is om verder te komen. Iemand die de weg kent. En die altijd vanuit jouw belang meekijkt. Dit heet onafhankelijke cliëntondersteuning. Iedereen heeft hier recht op. Je hebt geen doorverwijzing of indicatie nodig om gebruik te maken van onafhankelijke cliëntondersteuning. De ondersteuning is gratis. Je krijgt dus geen rekening. Ook heeft het geen gevolgen voor het eigen risico van jouw zorgverzekering.

De cliëntondersteuners van MEE weten veel over leven met beperkingen. (Licht) verstandelijke, zintuiglijke of lichamelijke beperkingen. Maar ook chronische ziekten, niet-aangeboren hersenletsel of bijvoorbeeld autisme. Ook ouderen of bijvoorbeeld mensen met psychische klachten kunnen bij hen terecht.

Waar kan ik terecht in de gemeente Olst-Wijhe?

Je kunt rechtstreeks contact opnemen met MEE IJsseloevers via 088 633 0 633 of  info@meeijsseloevers.nl. Je hoeft je niet eerst te melden bij de gemeente, of bijvoorbeeld het CJG.

 

Checklist voor en na keukentafelgesprek

Checklist voor zorgplan

10 vragen over onafhankelijke cliëntondersteuning

Contact

Cursus of gespreksgroep

Download folder

Aankomende activiteiten

Chadrick: “Ik doe weer mee!”

Carola: “Ik doe weer mee!”