Voorst

Onafhankelijke cliëntondersteuning in de gemeente Voorst

Heb je en vraag over de opvoeding of ontwikkeling van jouw kind? Over (zelfstandig) wonen of samenleven met iemand met een beperking? Leren en werken? Of bijvoorbeeld over regels en geldzaken?

Wil je graag dat iemand met je meegaat naar een gesprek, met de gemeente of bijvoorbeeld het UWV? Dat iemand je helpt bij het doen van een aanvraag? Samen met je bekijkt welke mogelijkheden er voor je zijn in wet- en regelgeving? Met je op zoek gaat naar passende zorg, een zorgorganisatie of u ondersteunt bij ontevredenheid? Of gewoon iemand die alles eens samen met u op een rijtje zet, en vanuit jouw belang bekijkt welke mogelijkheden er zijn in uw situatie?

Voor iedereen
Voor al dit soort vragen kun je bij MEE terecht. Op alle gebieden en voor alle leeftijden. Voor jezelf of voor iemand in jouw omgeving. Het is fijn als er iemand is die je op weg kan helpen met informatie of advies. Of die samen met je kijkt wat er nodig is om verder te komen. Iemand die de weg kent. En die altijd vanuit jouw belang meekijkt. Dit heet onafhankelijke cliëntondersteuning. Iedereen heeft hier recht op. Je hebt geen doorverwijzing of indicatie nodig om gebruik te maken van onafhankelijke cliëntondersteuning. De ondersteuning is gratis. Je krijgt dus geen rekening. Ook heeft het geen gevolgen voor het eigen risico van jouw zorgverzekering.

De cliëntondersteuners van MEE weten veel over leven met beperkingen. (Licht) verstandelijke, zintuiglijke of lichamelijke beperkingen. Maar ook chronische ziekten, niet-aangeboren hersenletsel of bijvoorbeeld autisme. Ook ouderen of bijvoorbeeld mensen met psychische klachten kunnen bij hen terecht.

Waar kan ik terecht in de gemeente Voorst?
Iedereen in de leeftijd tot 18 jaar kan terecht bij de consulent van MEE in het Centrum voor Jeugd en Gezin in het Kulturhus te Twello, Jachtlustplein 11. Je kunt contact opnemen via (0571) 74 51 50 of info@cjgvoorst.nl

Iedereen vanaf 18 jaar oud kan terecht bij  de consulent van MEE in het Maatschappelijk Netwerk Voorst in het Kulturhus te Twello. Je kunt contact opnemen via (0571) 74 51 11 (op werkdagen tussen 08.30 en 12.00 uur) of info@MNVoorst.nl. Of kom langs tijdens het inloopspreekuur: elke werkdag van 08.30 tot 12.00 uur.

Ontvang je (langdurig) zorg? Of heb je hiervoor een indicatie gekregen? Dan kun je rechtstreeks contact opnemen met MEE Veluwe via 055 526 9200 of info@meeveluwe.nl. Er is ook een checklist om je te helpen bij het opstellen, evalueren of bijstellen van uw zorgplan. Download checklist>

 

Checklist voor en na keukentafelgesprek

Checklist voor zorgplan

10 vragen over onafhankelijke cliëntondersteuning

Contact

Cursus of gespreksgroep

Download folder

Aankomende activiteiten

Chadrick: “Ik doe weer mee!”

Carola: “Ik doe weer mee!”