Westerveld

Onafhankelijke cliëntondersteuning in de gemeente Westerveld

Heb je een vraag over zelfstandig wonen, zorg en ondersteuning, participatie, onderwijs of werk en inkomen? Wil je graag dat iemand met je meegaat naar een gesprek met de gemeente of bijvoorbeeld het UWV? Dat iemand je helpt bij het doen van een aanvraag? Of gewoon iemand die alles met jou op een rijtje zet en bekijkt welke mogelijkheden er zijn in jouw situatie?

In de gemeente Westerveld kunnen inwoners met een beperking, zoals een verstandelijke beperking of autisme spectrum stoornis, hiervoor contact opnemen de cliëntondersteuners van MEE Drenthe. Een cliëntondersteuner is onafhankelijk en denkt mee in het belang van de inwoner. Een cliëntondersteuner kan bijvoorbeeld helpen om gesprekken voor te bereiden, mee gaan naar gesprekken en geeft waar nodig informatie en advies. Dit heet onafhankelijke cliëntondersteuning.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met MEE Drenthe via 0592 30 39 99 of via info@meedrenthe.nl

Sociaal juridische cliëntondersteuning
Als je het niet eens bent met een besluit van de gemeente en je komt er samen niet uit dan kun je een beroep doen op de Sociaal Juridische Dienstverlening van MEE Drenthe. Samen met jou proberen we dan naar een oplossing te zoeken en te bemiddelen tussen jou en de Gemeente. Mocht het niet lukken om in overleg tot overeenstemming te komen dan kunnen we je ondersteunen in een bezwaar of bijvoorbeeld klachtprocedure.

De onafhankelijke cliëntondersteuning en sociaal juridische cliëntondersteuning is onafhankelijk van de gemeente en voor jou gratis. Voor meer informatie kun je contact opnemen met MEE Drenthe via 0592 30 39 99.

Langdurige zorg (Wlz)
Ontvang je langdurige zorg (Wlz)? En zoek je iemand die samen met je kijkt naar passende zorg, een zorgorganisatie of jeondersteunt bij ontevredenheid? Je helpt bij het opstellen van jouw persoonlijk plan of zorgplan? En meegaat naar een gesprek met jouw zorgaanbieder? Of gewoon iemand die alles eens samen met je op een rijtje zet, en vanuit jouw belang bekijkt welke mogelijkheden er zijn in jouw situatie?

Voor deze vragen kun je rechtstreeks contact opnemen met MEE Drenthe via 0592 30 39 99 of info@meedrenthe.nl.

Checklist voor en na keukentafelgesprek

Checklist voor zorgplan

10 vragen over onafhankelijke cliëntondersteuning

Contact

Cursus of gespreksgroep

Download folder

Aankomende activiteiten

Ernst: “Mijn financiën zijn weer op orde.”

Carola: “Ik doe weer mee!”