Zeewolde

Onafhankelijke cliëntondersteuning in de gemeente Zeewolde

Heb je een vraag over (zelfstandig) wonen of samenleven met iemand met een beperking? Leren en werken? Over regels en geldzaken? Of bijvoorbeeld over de opvoeding of ontwikkeling van jouw kind?

Wil je graag dat iemand met je meegaat naar een gesprek, met de gemeente, het Ondersteuningshuis, of bijvoorbeeld het UWV? Dat iemand je helpt bij het doen van een aanvraag? Samen met je bekijkt welke mogelijkheden er voor je zijn in wet- en regelgeving? Met je op zoek gaat naar passende zorg, een zorgorganisatie of je ondersteunt bij ontevredenheid? Of gewoon iemand die alles eens samen met je op een rijtje zet, en vanuit jouw belang bekijkt welke mogelijkheden er zijn in jouw situatie?

Voor iedereen
Voor al dit soort vragen kun je bij MEE terecht. Op alle gebieden en voor alle leeftijden. Voor jezelf of voor iemand in jouw omgeving. Het is fijn als er iemand is die je op weg kan helpen met informatie of advies. Of die samen met je kijkt wat er nodig is om verder te komen. Iemand die de weg kent. En die altijd vanuit jouw belang meekijkt. Dit heet onafhankelijke cliëntondersteuning. Iedereen heeft hier recht op. Je hebt geen doorverwijzing of indicatie nodig om gebruik te maken van onafhankelijke cliëntondersteuning. De ondersteuning is gratis. Je krijgt dus geen rekening. Ook heeft het geen gevolgen voor het eigen risico van jouw zorgverzekering.

De cliëntondersteuners van MEE weten veel over leven met beperkingen. (Licht) verstandelijke, zintuiglijke of lichamelijke beperkingen. Maar ook chronische ziekten, niet-aangeboren hersenletsel of bijvoorbeeld autisme. Ook ouderen of bijvoorbeeld mensen met psychische klachten kunnen bij hen terecht.

Waar kan ik terecht in de gemeente Zeewolde?
Je kunt rechtstreeks contact opnemen met MEE IJsseloevers via 088 633 0 633 of info@meeijsseloevers.nl. Je hoeft je niet eerst te melden bij de gemeente, of bijvoorbeeld het Ondersteuningshuis.

Inloopspreekuur
Elke woensdag houdt MEE IJsseloevers een inloopspreekuur in Zeewolde.
In verband met corona gaan een aantal spreekuren in het Vraaghuis op dit moment niet door. Je kunt wel langskomen en je gegevens achterlaten. Dan word je teruggebeld. Een cliëntondersteuner staat je te woord en kan een vervolgafspraak maken voor een gesprek bij je thuis of op kantoor.

Tijd: 09.30 tot 11.30 uur
Locatie: Het Vraaghuis, Stevinweg 2, 3891 EA Zeewolde

Uiteraard wordt er gewerkt volgens de richtlijnen van het RIVM

  • Bij binnenkomst melden
  • 1,5 meter afstand
  • Was je handen bij aankomst en vertrek
  • Niesen/hoesten in de binnenkant van de elleboog.
  • Bij hoesten, neusverkoudheid, koorts of benauwdheidsklachten  geen bezoek brengen aan het inloopspreekuur.
  • Als één iemand binnen het huishouden koorts of benauwdheidsklachten heeft wordt geen bezoek gebracht aan het inloopspreekuur

 

Checklist voor en na keukentafelgesprek

Checklist voor zorgplan

10 vragen over onafhankelijke cliëntondersteuning

Contact

Cursus of gespreksgroep

Download folder

Aankomende activiteiten

Chadrick: “Ik doe weer mee!”

Carola: “Ik doe weer mee!”