Reismaatjes gezocht in omgeving Hellendoorn

Help jongeren MEE op Weg in gemeente Hellendoorn!

Word vrijwillig Reismaatje

In de gemeente Hellendoorn leren jongeren met een beperking via het project MEE op Weg (meer) zelfstandig te reizen. In dit vervoersproject van MEE oefent de deelnemer samen met een Reismaatje de route die hij wil leren afleggen. Bijvoorbeeld naar school of werk. In Hellendoorn wordt er zowel met de fiets als het openbaar geoefend met jongeren, die hun zelfstandigheid in het verkeer graag zouden willen vergroten. Lijkt het jou leuk Reismaatje te zijn? En iemand te helpen steeds zelfstandiger te reizen? Iets wat voor jou misschien vanzelfsprekend is? Meld je dan aan.

Een vrijwilliger vertelt:
“Jongeren met een beperking ervaren vaak dat ze iets niet kunnen of afhankelijk zijn van anderen. Ik heb gemerkt dat ze met tijdelijke begeleiding meer kunnen dan ze denken. De deelnemers die ik heb begeleid zijn ontzettend trots als ze na afloop van het project zelfstandiger kunnen reizen. Het zelfvertrouwen dat ze hiervan krijgen, stralen ze ook uit in het dagelijks leven. Ik haal daar veel plezier en voldoening uit en hoop dat meer vrijwilligers zich aanmelden voor dit mooie project.”

We zijn op zoek naar een reismaatjes voor:

  • Een meisje van 17 jaar uit Nijverdal die naar haar stage in Nijverdal wil leren fietsen
  • Een meisje van 11 jaar uit Hellendoorn die naar haar school in Nijverdal en naar vriendinnen wil
  • Een meisje van 14 jaar wil graag leren hoe ze met het OV van Nijverdal naar haar school in Ommen kan reizen

Vooraf is niet precies te zeggen hoeveel keer een deelnemer nodig heeft om zelfstandig te leren reizen. Soms is 2x oefenen al genoeg, soms is 15x oefenen nodig. Gemiddeld gaat een
Reismaatje 8 à 10 keer met een deelnemer op pad, waarbij minimaal één keer in de week
geoefend wordt. Samen met de deelnemer spreekt u af hoe vaak en op welk moment in de week jullie gaan oefenen. Tussendoor en aan het eind van het oefentraject hebben jullie gesprekken met de MEE-consulent om te kijken hoe het gegaan is.

Aanmelden als Reismaatje
Ben je 18 jaar of ouder en wil je, met ondersteuning van een consulent van MEE, een van deze deelnemers op weg helpen? Neem dan contact op met Sabine Hollak via telefoonnummer 06 – 30 99 83 55 of via e-mail: s.hollak@meeijsseloevers.nl. Voor meer informatie kun je ook terecht op onze site:www.meevoormij.nl/vrijwilliger-meeopweg

Contact