Sociale Netwerk Versterking - MEE voor mij

Sociale Netwerk Versterking

Zelfredzaamheid. Meer zelf doen. Mét hulp van het netwerk om mensen heen. Het zijn de speerpunten van de nieuwe organisatie rondom maatschappelijke ondersteuning, jeugd en participatie. Waar het werkelijk om gaat, is het benutten van de eigen kracht van de hulpvrager om de oplossing zoveel mogelijk bij de hulpvrager zelf te houden. En daarmee ook de regie. Maar hoe doe je dat? Sociale Netwerk Versterking, de unieke werkwijze van MEE, is de kanteling in praktijk.

Training Sociale Netwerk Versterking
Het doel van de training is dat de deelnemer de werkwijze en visie achter Sociale Netwerk Versterking als basishouding aanneemt. Zodat de professional de verantwoordelijkheid voor de oplossing zoveel mogelijk laat waar deze hoort, bij de hulpvrager zelf. Dat voorkomt niet alleen onnodige inzet van duurdere oplossingen, maar zorgt ook voor duurzamere oplossingen waarbij de regie bij de hulpvrager zelf blijft.

Resultaten

  • Kennis over de visie achter Sociale Netwerk Versterking;
  • Praktische handvatten voor de toepassing van de werkwijze Sociale Netwerk Versterking.

De training Sociale Netwerk Versterking is geaccrediteerd. We delen onze kennis en ervaring met sociale netwerkversterking in de volledige 4- of 2-daagse training, masterclasses en individuele en/of groepsgerichte coaching (Kantelcoach). Wilt u Sociale Netwerk Versterking ook onderdeel maken van uw werkwijze? Neem dan contact op met MEE via T 088 633 0 633.

Eens sparren?

Download leaflet

Jaap: “Ze staan vierkant achter me”

Sociale Netwerk Versterking: zo werkt het

Individuele aanbod professional of vrijwilliger