Sport4All: plezier, voldoening en hechte vriendschap

Een oproep in de Steenwijker Courant bracht hen ruim een jaar geleden bij elkaar. En in die periode is er een hechte vriendschap ontstaan tussen Claudia en Ruud. Iedere donderdagmiddag wandelt het duo een mooie route, meestal door het bos. Een wandeling die beiden veel plezier brengt en steevast wordt afgesloten met een lekker kopje koffie. Soms bij Claudia thuis, een andere keer bij zorgboerderij de Maargies Hoeve, waar Claudia werkt. Een mooi voorbeeld van het succes van het project Sport 4 all.

Direct een klik

Het begon allemaal een jaar geleden, toen Claudia op zoek ging naar een sportmaatje. Claudia woont in het Thomashuis in Vledder, een woonvorm voor volwassenen met een verstandelijke beperking. In eerste instantie wilde ze bewegen om gewicht te verliezen. “Ik wilde graag een borstverkleining, maar moest daarvoor eerst afvallen”, vertelt Claudia. “Daarom zocht ik via MEE een sportmaatje. Ruud reageerde op de oproep van Claudia omdat hij graag vrijwilligerswerk wilde doen. ”Ik werkte bij Defensie maar ben nu met pensioen. Van familieleden die werken in de zorg, weet ik dat er een tekort is aan mensen die wat voor een ander willen doen”, vertelt Ruud. “MEE bracht ons vervolgens met elkaar in contact en we hadden direct een klik.”

Veel plezier

Die klik blijkt wel uit de enthousiaste verhalen die beiden weten te vertellen. “We spreken iedere donderdagmiddag af en slaan eigenlijk nooit een week over”, vertelt Claudia. “Om de beurt kiezen we een wandelroute en we hebben samen veel plezier. We kennen elkaar goed omdat we tijdens het wandelen gezellig kletsen. We praten over van alles. Hoe de week is geweest, over het werk of over mijn familie”. Trots vertelt Claudia dat ze door het wandelen, in combinatie met gezond eten, maar liefst 40 kilo is afgevallen. Ook haar borstoperatie heeft ze inmiddels achter de rug. Want hoe gezellig de wandelingen ook zijn, Claudia heeft het wandeltempo behoorlijk hoog liggen volgens Ruud. “We lopen zeker niet te sloffen”, lacht hij.

Vriendschap

Beiden kijken ze iedere week uit naar hun wandeling en ook als het regent slaan ze niet gauw over. Ruud: “Hoewel Claudia onlangs is verhuisd en geopereerd, blijven we wekelijks wandelen. Dat geeft haar en mij structuur en we beleven er samen veel plezier aan. Ze praat honderduit en we weten veel van elkaar. Als we op vakantie zijn sturen we elkaar ook altijd even een kaartje. Het doen van vrijwilligerswerk brengt mij op deze manier enorm veel voldoening. Ik word ontzettend vrolijk als ik zie hoe Claudia geniet van onze wandelingen. Ik kan wel zeggen dat het project Sport 4-all mij veel voldoening en een hechte vriendschap heeft opgeleverd.”

Eens sparren?

Op de hoogte blijven? Schrijf je in!

Contact