Start cursus ‘Omgaan met geld’ in Almere

Na je 18e jaar krijg je een eigen inkomen en moet je veel dingen zelf gaan betalen. Als je op jezelf woont komt er nog meer bij kijken. Je krijgt van allerlei organisaties post en je moet vele rekeningen betalen. Ook wil je natuurlijk geld overhouden om te kunnen eten en leuke dingen te kunnen doen. In de cursus ‘Omgaan met geld’ leren deelnemers op een goede manier om te gaan met geld en de financiële administratie. MEE IJsseloevers wil deze cursus in november starten. Deelname is gratis. Aanmelden kan tot 31 oktober 2018.

De training is gericht op volwassenen vanaf 18 jaar met een licht verstandelijke beperking die een eigen huishouding voeren of dat binnenkort gaan doen. Het doel is dat deelnemers na de cursus meer inzicht hebben in hun financiële huishouding en op tijd hulp vragen bij problemen. Onderwerpen die aan bod komen zijn o.a. het voeren van een administratie, inkomsten en uitgaven, onderhandelen en afdingen, formulieren, sparen en schulden. Door ervaringen uit te wisselen met lotgenoten krijgen deelnemers meer zelfvertrouwen om problemen aan te pakken. Ze krijgen weer grip op hun uitgaven en leren schulden te voorkomen.

Acht bijeenkomsten in Almere
De training bestaat uit 8 bijeenkomsten. Wanneer er voldoende aanmeldingen zijn, start de training in november 2018 op een nog nader te bepalen locatie in Almere. Deelname is gratis.

Meer informatie en aanmelden
Volwassenen (vanaf 18 jaar) die woonachtig zijn in Almere, kunnen zich aanmelden voor de cursus ‘Omgaan met geld’ door voor 31 oktober een e-mail te sturen naar g.fintelman@meeijsseloevers.nl of Gabriël Fintelman te bellen via 06 – 30 99 72 83. Na aanmelding wordt contact opgenomen voor een intakegesprek.

Of de training daadwerkelijk door kan gaan, is afhankelijk van het aantal aanmeldingen.

Contact