Succesvol inclusief ondernemen

Bent u ondernemer en wilt u meer kans maken bij MVO-kritische aanbestedingen en opdrachten? Wilt u toegang tot een groot arbeidspotentieel van gemotiveerde mensen? Uw bijdrage leveren aan de banenafspraak en tegelijkertijd profiteren van relatief lage loonkosten? Of wilt u als werkgever het arbeidspotentieel van laaggeschoolde medewerkers beter benutten? Effectieve communicatie en begrip op de werkvloer? Duurzaam voorkomen van verzuim?

MEE maakt meedoen mogelijk. Ons ideaal is een samenleving waarin ook mensen met een beperking mee kunnen doen, een inclusieve samenleving. Door onze jarenlange ervaring in het effectief ondersteunen van mensen met een beperking, fungeert MEE als expertisepartner op het gebied van inclusie. We helpen organisaties om inclusief te ondernemen op het snijvlak van wens, verplichting én voordeel.

Afhankelijk van uw behoefte, neemt MEE uw vraagstuk van begin tot eind uit handen; van analyse en advies op bedrijfsniveau, tot individuele coaching van medewerkers en training van leidinggevenden en collega’s om hen heen. Door middel van onze unieke, integrale werkwijze die verder kijkt dan alleen het stukje werk, zorgen we voor een succesvolle en duurzame implementatie dat het mes aan twee kanten doet snijden. Onderzoek bevestigt het effect van een integrale aanpak. We ontzorgen, fungeren als schakel tussen alle betrokken partijen en houden indien nodig een vinger aan de pols.

 

“Mensen met een arbeidshandicap kunnen met de juiste begeleiding echt wat bereiken” Janet Grootkarzijn – Echte bakker Grootkarzijn. Lees hier het interview.


Nieuwsgierig naar onze aanpak? Maak direct een vrijblijvende afspraak voor een gratis eerste adviesgesprek over waar u staat als het gaat om inclusief werkgeverschap en de quick wins die binnen uw bedrijf te behalen zijn.

Kansen voor ondernemers

Als ondernemer kunt u onderscheid maken door maatschappelijk te ondernemen. Een slimme keuze is om mensen met een arbeidsbeperking een kans te geven in uw bedrijf. Maar wat levert dat nu op?

Lees hier de 5 redenen waarom een persoon met een arbeidsbeperking een unieke kans is voor een ondernemer:

  1. Opvallend – Bedrijven die de waarde van MVO inzien, zijn vaak productiever, innovatiever én winstgevender.
  2. Uw bijdrage – De Wet banenafspraak vraagt van iedere onderneming met meer dan 25 medewerkers in dienst dat zij een percentage mensen met een ziekte of handicap in dienst neemt (quotum arbeidsbeperkten). Voor 2016 is voldaan aan de banenafspraak. Voldoen werkgevers in 2017 niet aan de banenafspraak, dan kan het zijn dat hen een boete wordt opgelegd per niet-ingevulde arbeidsplaats per jaar.
  3. Slim – Bedrijven die werken met mensen met afstand tot de arbeidsmarkt, hebben een grotere kans op het winnen van aanbestedingen op dit gebied.
  4. Sociaal en gemotiveerd – Medewerkers met een beperking zijn opvallend sociaal én gemotiveerd. Dat heeft uitwerking op het resultaat en de sfeer op de werkvloer.
  5. Lagere loonkosten – Last but zeker not least: lagere loonkosten. Tel uit uw winst.

Benieuwd naar de mogelijkheden die MEE biedt bij het in dienst nemen van een werknemer met een arbeidsbeperking? MEE vertelt u graag hoe u dat het best kunt doen.

Neem vrijblijvend contact met ons op via onderstaand contactformulier.

Eens sparren?

Op de hoogte blijven? Schrijf je in!

Contact