Toekomstcoach op Hét Congres: ‘TomTom’ voor kwetsbare jongeren

30 november was MEE aanwezig bij Hét Congres in Papendal met een workshop over De Toekomstcoach. Op Hét Congres stond het onderwijs aan leerlingen die extra zorg en aandacht nodig hebben centraal.

De Toekomstcoach heeft als doel om zoveel mogelijk schoolverlaters van praktijkscholen een duurzame plek in de samenleving te geven. Deze jongeren leren met behulp van hun coach richting te geven aan hun leven, realistische dromen en doelstellingen te formuleren en deze te realiseren. Het streven is hierbij een solide basis creëren met gezonde financiën, op alle leefgebieden realistische doelen en waar mogelijk een betaalde baan.

In samenwerking met de gemeenten is MEE in Zutphen, Twenterand en Wierden gestart met het project  “Optimaal participeren naar vermogen’ waarbij de toekomstcoach jongeren en jongvolwassenen ondersteunt die dreigen vast te lopen en daarnaast de verbindende schakel is tussen alle betrokken partijen, zoals de school, eventuele werkgever, hulpverleningsinstanties en naasten.

Meer weten?
Wilt u meer weten over De toekomstcoach, lees dan hier verder of neem contact op met MEE via T 088 633 0 633

 

Contact