Trainingen mediawijsheid

Bijna tweederde van de Nederlandse jongeren heeft hun mediagebruik onvoldoende onder de duim, blijkt uit onderzoek*. Niet alleen als het gaat om de risico’s, zoals het doorzien van commerciële en politieke belangen die bij media komen kijken, maar ook als het gaat om de kansen voor het benutten van de mogelijkheden van digitale media, zoals social media. Dit geldt nog meer wanneer er sprake is van een licht verstandelijke beperking. Deze jongeren kunnen minder makkelijk profiteren van de voordelen van media. Te weinig begrip van media, overmatig gebruik en ongewenst gedrag is wat professionals in de praktijk tegenkomen**.

 

Basistraining Social media en kwetsbare doelgroepen

Deze geaccrediteerde training bestaat uit een fysieke training van 1 dag met modules gericht op kennis en vaardigheden. Het doel van de training is het bekwamen van professionals of vrijwilligers op het gebied van mediaopvoeding rondom kwetsbare doelgroepen. Om er zodoende voor te zorgen dat mensen met een beperking beter kunnen meedoen in de maatschappij, ook online.

Resultaten

  • Kennis op het gebied van social media in relatie tot kwetsbare doelgroepen
  • Vaardigheden voor het verminderen van handelingsverlegenheid op het gebied van mediaopvoeding
  • Omslag in denken van beperkingen naar mogelijkheden voor kwetsbare doelgroepen in het gebruik van social media

 

Gerelateerde trainingen

 

Werkwijze

De training wordt gegeven door trainers van MEE met jarenlange ervaring op het gebied van het herkennen van en omgaan met mensen met een beperking. De trainingen van MEE worden zoveel mogelijk met inzet van ervaringsdeskundigen uitgevoerd.

 

Accreditatiepunten

Alle trainingen zijn standaard geaccrediteerd bij SKJ en Registerplein en leveren daarmee accreditatiepunten op voor deze registers. Registers voor andere beroepsgroepen op aanvraag.

 

Voorkennis

Voor deze training is geen voorkennis vereist.

 

Wat andere professionals vonden

Professionals beoordelen de trainers van MEE gemiddeld met een 8.3. Een 8.3 gemiddeld krijgen ook de ervaringsdeskundigen van MEE die bij een training betrokken waren.

Meer weten? Neem vrijblijvend contact op met een van onze projectleider via T 088 633 0 633 of maak gebruik van het contactformulier onder ‘Eens sparren?’.

* Mediawijzer.net (2018), De mediawijsheid van jongeren in beeld
** NJI (2018), Mediawijsheid bij kinderen met een lvb

Aankomende evenementen en open trainingen

Eens sparren?

Download flyer Academie

Op de hoogte blijven van trainingsaanbod