Van Taal naar Beeld

Het aanmeldproces van uw organisatie, een werkinstructie, de handleiding van een apparaat, het afsluiten van een abonnement, de bijsluiter van een medicijn… Voor naar schatting 1,1 miljoen mensen met een beperking of taal-spraakprobleem (laaggeletterdheid, analfabeet) zijn deze instructies, met vaak overzichtelijke procedures, toch moeilijk te begrijpen. U kunt dit merken doordat de klant uw medewerker blijft bellen met dezelfde vraag. Of door-dat de klant knikt bij het horen van de uitleg en zegt het te hebben begrepen. In de praktijk merkt uw medewerker echter dat de uitleg niet wordt uitgevoerd en bij navraag blijkt de klant het toch niet begrepen te hebben. Uw medewerker moet er vervolgens opnieuw achteraan. Dit kan leiden tot vervelende, arbeidsintensieve en soms zelfs gevaarlijke situaties. Voor uw klant én voor uw medewerkers.

Eén beeld zegt meer dan 1000 woorden

80% van alle mensen zijn visueel ingesteld. Mensen met een beperking en spraak/taal problematiek hebben baat bij visualisatie. MEE haakt in op deze sterke kant door middel van het project van ‘Taal naar Beeld’. De instructie wordt zowel verbaal als visueel omgezet in een op maat gemaakt animatiefilmpje. Desgewenst in de moedertaal van de klant. Het voordeel van het filmpje is dat de klant de instructie meerdere malen en op een later tijdstip nog eens kan bekijken. Daarnaast kan het filmpje op ieder gewenst moment gepauzeerd worden, zodat de klant zelf de instructie stap voor stap kan opvolgen. Dit vergroot de zelfstandigheid en eigen regie van uw klant.

Uiteraard zijn er voor uw medewerkers ook voordelen. Een animatiefilmpje is voor één klant in te zetten, maar ook te generaliseren naar meerdere klantsituaties. Uw medewerkers hoeven hierdoor niet steeds dezelfde alledaagse instructies opnieuw te herhalen. Dit vermindert het sterk repeterende werk, waardoor er meer tijd vrij-komt, zodat zij meer ruimte krijgen om te focussen op de klant als persoon. Dit alleen al zal bijdragen aan meer werkplezier en moge-lijk ook een hogere efficiëntie.

Over de makers

MEE is specialist in het herkennen van en omgaan met mensen met een kwetsbaarheid of beperking. Al jaren helpen we deze doelgroep en hun netwerk om hun eigen kracht en eigen regie te versterken en hun zelfstandigheid te vergroten, zodat ook zij mee kunnen doen in de samenleving. Dit project is onderdeel van deze missie.

Een krachtig animatiefilmpje voor uw organisatie

De bundeling van de specialistische kennis van MEE en de animatie skills van de professionele mediapartij resulteert in krachtige animatiefilmpjes die hun doel raken. Benieuwd wat deze u en uw klanten kunnen opleveren? Een accountmanager van MEE IJsseloevers vertelt u er graag meer over! Neem contact op via onderstaand formulier of bel 088 633 0 633.

JA, ik wil meer informatie over het project Van Taal naar Beeld

Contact