Vragen over autisme

Als u in uw directe omgeving te maken heeft met iemand met een stoornis in het autisme spectrum, vraagt dat veel begrip en inlevingsvermogen. Misschien komt u er alleen niet meer uit. Het kan dan prettig zijn als er iemand met u meedenkt.

Autisme Expertise Netwerk Drenthe
MEE Drenthe maakt deel uit van het expertisenetwerk in Drenthe. In samenwerking met andere professionals zorgen we voor een passend en deskundig antwoord op vragen over autisme.

Telefonisch contact
Dagelijks kan iedereen die een vraag heeft met betrekking tot autisme contact met ons opnemen tussen 8.30 en 12.30 uur, via telefoonnummer 0592 30 39 99

Met welke vragen kunt u terecht bij MEE?
Vragen waarvan u denkt dat u met een eenmalig gesprek op weg geholpen kunt worden en  waarbij later nóg weer eens contact opnemen natuurlijk ook tot de mogelijkheden behoort. Bijvoorbeeld:

  • Mijn zoontje is 4 jaar en heeft de diagnose PDD-NOS. Hij is nog niet zindelijk. Kan ik met zindelijkheidstraining starten? Hoe kan ik dat het beste doen?
  • Mijn dochter heeft de diagnose Asperger gekregen. Nu denk ik dat mijn man dit ook heeft. Kan ik hierover eens met iemand praten?
  • Mijn zoon (diagnose autistische stoornis) heeft veel moeite met veranderingen. Nu heb ik gelezen dat je visueel moet maken wat er gaat gebeuren, maar hóe doe ik dat?

Contact